Ліс на Київщині
Фото: unsplash.com

Ліси у Київській області залишатимуться небезпечними для відвідування через міни ще приблизно протягом року. Про це під час брифінгу заявив заступник голови ДСНС України Роман Примуш.

На запитання журналістів щодо того, коли на Київщині можна буде ходити в ліс, він відповів: "На сьогодні ми можемо сказати, що найближчий, я думаю, рік з цією інтенсивністю роботи, точно не можна буде. Це ми на сто відсотків можемо говорити".

Примуш додав, що, якщо усі піротехнічні підрозділи, які працювали на Київщині у квітні – травні, продовжили там працювати, то цей період був би значно коротшим. Але зараз основні зусилля підрозділів, в тому числі з Київської області, спрямовані на розмінування звільнених територій Харківщини. 

"В Київській області основна інфраструктура вже безпечна, і ми говоримо про небезпеку у лісах і полях, при чому ця небезпека — це не суцільні мінні поля, а поодинокі вибухонебезпечні предмети. І, бачачи ситуацію в Харкові, де ми маємо замінований житловий фонд, ми маємо розставляти пріоритети", — сказав він.

Загалом же, за словами Примуша, на розмінування всієї території України може піти до десяти років.

На Київщині шукають власника колекційної гітари: історія порятунку