На Київщині посеред озера насипали дорогу, щоб скоротити шлях до укриття

На Київщині посеред озера насипали дорогу, щоб скоротити шлях до укриття.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила активістка Людмила Першин.

Ситуація відбулася у селищі Калинівка Фастівського району. Ідея створити насип посеред водойми належить місцевій владі.

"Задача пішохідного проходу — скоротити маршрут руху до укриття для жителів містечка, в т.ч. і для дітей — до навчального закладу. Таке рішення дозволяє за 2 хвилини пішого ходу потрапити в укриття, замість 10-15 хвилин, як було до цього. Вказані роботи ми здійснюємо на вимогу жителів даного мікрорайону", — прокоментували ініціативу в Калинівській селищній раді.

Водночас у коментарях до допису з рішенням розділити озеро навпіл задля "зручності жителів селища" люди висловлюють незадоволення й виступають проти знищення водойми. Зокрема волонтерка Катерина Суханова закликала поліцію та прокуратуру звернути увагу на "перевищення повноважень Калинівської селищної ради".

"Громадян, які захищають водний об'єкт, а також слідчу групу, яка виїхала на місце події 29.08.2023, посадовці називають "купкою людей". Щодо даного незаконного будівництва відкрито кримінальне провадження. Озеро засипали будівельним матеріалом! Відсутні будь-які дозвільні документи та громадські обговорення даного об'єкту", — наголосила Суханова.

Тим часом у Калинівській селищній раді ніяк не реагують на незадоволення жителів і планують облаштувати пішохідно-велосипедну доріжку на місці нової "дороги".

У Великій Британії відреагували на забудову озер на Осокорках: подробиці