Меморіал жертв російської окупації планують створити на Київщині
Фото: Oles_Navrotskyi / Depositphotos

На Київщині планують створили меморіал жертв російської окупації та туристичні маршрути пам'яті війни. Про це повідомила пресслужба Київської ОВА

Для розробки концепції майбутнього меморіалу у населені пункти області, найбільш постраждалі від окупантів, прибула спеціальна делегація. До її складу увійшла очільниця Держагентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів та начальниця управління туризму КОВА Анна Куценко. Вони побували у Бородянці, побачили руйнування у житловому секторі міста Ірпінь та місця масового поховання мирних жителів Бучі, вбитих під час окупації. 

"Київщина одна з перших постраждала від навали загарбників. Те, що коїли в області рашисти, повинен знати весь світ. Це жахлива правда, та її має знати кожен. Ми повинні показати всім, якою ціною виборюється свобода та наше бажання жити в незалежній Україні", — зазначила Куценко.

Зазначається, що наразі готується концепт розбудови меморіальних комплексів та музеїв, присвячених страшним подіям окупації Київщини російськими загарбниками. Водночас, Київська ОВА вже запустила VR-музей пам'яті війни, в якому за допомогою 3D-турів можна побачити наслідки російської окупації в Ірпені, Бучі, Гостомелі, Горенці та інших містах і селах області. 

Спротив російській окупації, день 109