Робота для ВПО, житло для ВПО

Переселенцям пропонують роботу та безкоштовне тимчасове житло у Київській області в Згурівській громаді. Благодійна організація "Vsimdim" організовує поселення та облаштовує десять модульних будинків для ВПО в селі Усівка.

Поселення на 10 будинків для ВПО у Київській областіЗазначаться, що ця програма підійде для родин, які приїхали з міст, де відбувалися або відбуваються бойові дії, які складаються з двох працездатних дорослих та одного чи двох дітей. Підкреслюється, що житло надаватиметься на 6 місяців тільки родинам, які будуть працювати в громаді. Дітей обіцяють направити до місцевих шкіл та садочків.

Житло та робота для переселенців від організації ВсімдімСеред обов'язкових умов — працевлаштування та робота з психологом. Щоб записатися, треба заповнити анкету учасника програми адаптації "Vsimdim".

Модель поселення на 10 будинків для ВПО у Київській областіЦя програма не підійде багатодітним родинам, пенсіонерам, людям з інвалідністю або тим, хто до війни був на соціальному забезпеченні держави.

Благодійники прагнуть, щоб переселенці отримали "другий шанс" та можливість самостійно заробляти на життя, тому допомагати родинам матеріально не планують.

Модель поселення на 10 будинків для ВПО у Київській областіЯкі працівники потрібні: технологи, інженери, різнороби, працівники ферм, водії, складські працівники, вчителя, лікарі, зоотехніки тощо. З переліком вакансій Згурівської громади можна ознайомитися за посиланням. 

Безкоштовне житло для ВПО у Київській областіПісля заповнення анкети ви отримаєте відповідь. Наголошується, що час отримання відповіді — від одного тижня до місяця. 

Раніше ми писали, що через повномасштабне вторгнення російських військ в Україну понад 20 тисяч сімей на Київщині залишились без постійного місця проживання.

У Києві переселенці безкоштовно можуть отримати нову професію за три місяці