На Київщині облаштовують укриття у понад 90 закладах освіти: подробиці

Напередодні нового навчального року у Київській області посилюють безпеку в школах та дитячих садках — облаштовують укриття у понад 90 закладах освіти. Це дозволить збільшити кількість місць в сховищах на 16 тисяч.

Про це повідомив голова Київської ОДА Руслан Кравченко.

У 22 школах та одному дитячому садку будують нові укриття, 67 сховищ ремонтують, а в 4 школах планують становити модульні укриття. 

На Київщині облаштовують укриття у понад 90 закладах освіти: подробиці

"Останні ракетні атаки на Україну вкотре показали, що не можна нехтувати сигналом повітряна тривога та необхідно йти в укриття. Наше завдання, щоб всі діти області могли відвідувати садки та школи та мали де сховатися під час небезпеки", — наголосив Кравченко.

Нещодавно в Броварах, в ліцеї №1, відкрили укриття подвійного призначення. Це найстаріший заклад міста, де навчаються понад 750 дітей. До цього моменту ліцей не мав власного укриття, учні навчались у змішаному форматі. Під час повітряної тривоги школярі перебували в сховищах поруч з житловими будинками, інші діти — у двох ліцеях неподалік.

У Броварах відкрили укриття подвійного призначення для ліцея №1

Відтепер в ліцеї з'явилось сховище, розраховане на 250 осіб, з двома виходами та усіма умовами для безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. У приміщенні встановили санітарні вузли, медичний блок, кімнату для зберігання продуктів, вентиляційну систему. Під час відключень світла вмикатимуть генератори.

Загалом у школах та садках Київщини наразі облаштовано 1285 укриттів.

Раніше ми писали, що на Софійській площі встановили інсталяцію "Укриття від нетерпимості".

Для Академії спорту у Бучі будують інклюзивне укриття: фото