На Київщині під виглядом санітарної очистки нелегально проходила вирубка лісу. У Білоцерківському районі деревину продавали на дрова, а у Вишгородському — збували у вигляді дощок.

На Київщині поліція викрила посадовців, які займалися незаконною вирубкою деревини у лісах з її подальшим збутом. У Білоцерківському районі деревину продавали на дрова, а у Вишгородському — збували у вигляді дощок.

На Київщині поліція викрила посадовців, які займалися незаконною вирубкою деревини у лісах з її подальшим збутом. У Білоцерківському районі деревину продавали на дрова, а у Вишгородському — збували у вигляді дощок.За даними правоохоронців, дев'ять осіб надавали накази рубити дерева під виглядом санітарного чищення лісу, після чого продавали дошки на місцеві підприємства з перероблення деревини та мешканцям сіл без відповідних документів. Сума збитків складає 4 мільйони гривень. 

На Київщині поліція викрила посадовців, які займалися незаконною вирубкою деревини у лісах з її подальшим збутом. У Білоцерківському районі деревину продавали на дрова, а у Вишгородському — збували у вигляді дощок."Поліцейські провели 15 обшуків на території столиці, Київської та Житомирської областей та виявили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-картки, банківські картки,  чорнову бухгалтерію, пломби для чипування деревини. Вилучені речові докази свідчать про протиправну діяльність та організацію підпільних рубок лісу під виглядом санітарних заходів", — коментують представники поліції Києва.

На Київщині поліція викрила посадовців, які займалися незаконною вирубкою деревини у лісах з її подальшим збутом. У Білоцерківському районі деревину продавали на дрова, а у Вишгородському — збували у вигляді дощок.Начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов назвав дії посадовців злочином перед нашими дітьми, оскільки саме вони відчують наслідки екологічних злочинів у майбутньому.

"Розуміємо, що це не перший і, на жаль, поки не останній випадок злочинів проти довкілля, тому маємо надію на ініціативу та плідну і, головне, результативну співпрацю зі спеціалізованими державними правоохоронними органами", — наголосив Нєбитов.

Зловмисникам загрожує відповідне покарання — до 7 років в'язниці. 

Раніше ми писали, що на Оболоні місцеві жителі помітили, що на вулиці Прирічній, де планують побудувати паркінг за 120 млн грн, під виглядом санітарного очищення зрізали декілька дерев.

У Києві у парку "Відрадний" вирубали десятки дерев: фото