На Київщині на місці загибелі одного з "Привидів Києва" встановили пам’ятник

На Київщині у лісі неподалік Гостомеля відкрили пам’ятник льотчику та підполковнику Геннадію Матуляку, якого називають одним із "Привидів Києва". Рік тому він загинув на цьому ж місці. 

Про це повідомили на сторінці 299 бригади тактичної авіації ім. генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова. 

Зазначається, що підполковник Матуляк з першого дня брав участь у відбитті російського наступу, знищував ворожі колони на Херсонщині та Миколаївщині. 

"Зранку 25 лютого 2022 року на північ від Києва в районі міста Гостомель Геннадій Матуляк знищив колону техніки російських окупантів, але близько сьомої ранку під час повітряного бою російський винищувач влучив у штурмовик Геннадія. Льотчик почав відводити літак, аби захистити село, адже під ним розташувався великий розважальний комплекс. Та після другого влучання літак і пілот спалахнули. Машина впала за кілька кілометрів від села Глібівка Вишгородського району", — йдеться у повідомленні. 

Відкриття пам'ятника "Привиду Києва" Геннадію МатулякуВідкриття пам'ятника "Привиду Києва" Геннадію Матуляку Село, куди впав літак, на той момент було окуповане російськими військовими. Пілота поховали місцеві жителі біля місця загибелі. 16 квітня 2022 року його перепоховали у Миколаєві. 

Геннадій Матуляк народився 29 квітня 1977 року у селі Мартинівське Вознесенського району Миколаївської області. Понад 20 років керував бойовими літаками: МіГ-29, Л-39 та Су-25. Захиснику посмертно присвоєно звання Героя України. 

У Києві біля вокзалу встановили тимчасовий пам'ятник залізничникам