У Київській області двоє чоловіків підірвалися на міні
Фото ілюстративне: Oles_Navrotskyi / Depositphotos

На Київщині двоє чоловіків підірвалися на міні, залишеній російськими окупантами у полі. Про це повідомляє поліція Київської області

За інформацією правоохоронців, 52-річний та 48-річний чоловіки натрапили на протипіхотну міну ОЗМ-72, яку військові рф залишили у полі між селами Липівка та Королівка Бучанського району. На жаль, вибухонебезпечний предмет здетонував, потерпілих з численими травмами госпіталізували до Макарівської лікарні. За вказаним фактом поліція Бучанського району розпочала досудове розслідування.

Правоохоронці закликають громадян на звільнених від окупантів територіях бути обережними та уникати прогулянок у лісі та полі. У разі виявлення підозрілих предметів необхідно повідомити на спецлінію "102".

Водночас Київська обласна військова адміністрація зазначає, що роботи із розмінування на деокупованих територіях Київщини все ще тривають. 18 травня у ході робіт спеціалісти знешкодили 340 вибухонебезпечних предметів. За весь час вибухотехніки виявили та знешкодили понад 34 тисячі боєприпасів та мін, які могли становити загрозу людським життям. 

Спротив російській окупації, день 85