На Ізюмщині окупанти викрали відомого українського письменника і його сина
Фото: facebook.com/iryna.novitska.1

У селі Капитолівка Ізюмського району російські окупанти викрали відомого українського письменника і волонтера Володимира Вакуленка та його сина. Прокуратура Харківської області розпочала розслідування.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

"За даними слідства, в кінці березня 2022 року російські окупанти, які захопили с. Капитолівка Ізюмського району, незаконно позбавили волі, викрали відомого українського письменника, який тривалий час займався волонтерською діяльністю. Наразі його місцеперебування невідоме", — розповіли у прокуратурі.

Також там зазначили, що село Капитолівка продовжує перебувати під окупацією російських військ. Зв‘язок у населеному пункті на сьогодні відсутній.

За фактом викрадення російськими окупантами письменника порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 146-1 КК України (викрадення людини).

Раніше колишня дружина письменника Ірина Новицька повідомляла, що на Вакуленка написали донос місцеві жителі: за її словами, його схопили або російські військові, або представники окупаційної влади.

"Учора підтвердилося те, що я вже від кінця березня підозрювала. Володимира Вакуленка, ізюмського волонтера та літератора, мого колишнього чоловіка і батька нашого сина, приблизно тиждень тому забрали за доносом або російські вояки, або представники окупаційної маня-влади. Його подальша доля, як і доля Віталика, невідома", — написала вона.

Фото: facebook.com/iryna.novitska.1

Спротив російській окупації, день 46