На Херсонщині окупанти збираються з травня ввести в обіг рублі (оновлено)
Фото: facebook.com/Оленка_Краснокутська

Окупаційна влада заявила, що тимчасово захоплені росією регіони Херсонської області з 1 травня "переходять у рублеву зону".

Про це заявив самопроголошений "заступник голови" військово-цивільної адміністрації Херсонщини Кирила Стремоусова, його цитує російське "риа-новости".

Стремоусов заявив, що "перехідний період" займе до чотирьох місяців. В цей час, за його словами, в обігу ходитимуть як гривні, так і російські рублі, а після — "повний перехід на рубль".

Крім того, у російському Красноярському краї депутати вирішили незаконно завозити зерно з окупованої частини Херсонщини. Таке рішення оприлюднила пресслужба Законодавчих зборів регіону, проти згодом публікацію прибрали. Однак її копія збереглась в інтернет-архіві Waybackmachine.

В документі йдеться про те, що в Красноярському краї працює лише одне підприємство з виробництва огірків, і "гостро відчувається" нестача інших овочів та зернових культур "внаслідок запровадження іноземних санкцій". Щоб поповнити свої запаси, місцеві депутати вирішили проводити "експропріацію надлишків врожаю фермерів Херсонського регіону" Тобто, фактично дозволили насильно та незаконно вилучати в них вражай.

Голова комітету з агрополітики росії Владислав Зирянов заявив, що "такий досвід" зможуть "успішно впровадити" і в інших російських регіонах.

"Після досягнення всіх цілей "військової операції" рф в Україні, збільшити обсяги постачання для внутрішнього російського споживача можна буде також за рахунок переміщення продовольства з інших південних регіонів, взятих під контроль", — заявив він.

Оновлення. Пізніше у росії відхрестилися від свого рішення про вивезення зерна з окупованих районів Херсонщини. У Telegram-каналі Законодавчих зборів Красноярського краю написали, що нібито іхній сайт зламали, а такого рішення не було.

"Офіційний сайт Законодавчих зборів було зламано. Новина про так звані постачання продовольства з України — фейк. Вона видалена зі стрічки".

Спротив російській окупації, день 63