На Харківщині окупант понад тиждень ґвалтував 29-річну жінку, а потім заговорив "про кохання"
Фото ілюстративне: Anete Lusina / Pexels

На Харківщині російський окупант понад тиждень ґвалтував 29-річну жінку, яка доглядала за немобільною матір'ю. Згодом нелюд заговорив "про кохання" і запропонував відправити постраждалу "подалі від війни", а отримавши відмову, застрелив матір жінки у неї на очах.

Про це та інші звірства російської армії в Україні розповіла уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова. 

За її словами, постраждала неодноразово переживала сексуальне насильство з боку окупанта, але не могла дозвонитися до правоохоронних органів, адже нелюд розбив її телефон. Через тиждень знущать чоловік заговорив "про кохання" і запропонував відправити жінку "подалі від війни". У відповідь на відмову він просто застрелив стареньку маму на очах у доньки. Жінці вдалося врятуватися і зараз вона проходить реабілітацію. 

Також стало відомо, що у селищі Мала рогань на Харківщині російський військовослужбовець побив та неодноразово зґвалтував 31-річну жінку, яка разом з 5-річною донькою, матір’ю, сестрою, братом та іншими жителями населеного пункту ховалася у школі.

"Тримаючи зброю біля її голови, рашист неодноразово вчиняв сексуальне насильство стосовно жінки, яка, за його словами, нагадала йому дівчину з якою він ходив до школи. Російський бойовик розрізав жінці шию та щоку ножем, відрізав волосся, бив її книгою по обличчю. Коли рашисти пішли, жінці разом із сім’єю вдалося пішки дістатися Харкова та отримати необхідну медичну допомогу", — розповіла Денісова. 

Спротив російській окупації, день 41