На екранах ТРЦ Gulliver презентують віртуальний аватар Тараса Шевченка

4 жовтня в ТРЦ Gulliver презентують короткометражну інноваційну стрічку про художні світи Тараса Шевченка з віртуальним аватаром Кобзаря.

Показ мультимедійного шоу "Імерсивний Світ Тараса Шевченка", створеного за допомогою ШІ, розпочнеться на фасадних екранах комплексу о 18:00. Відео триватиме 7,5 хвилин.

"Створена цифрова особистість зі штучним інтелектом не тільки повторює зовнішність і манери Шевченка, але й володіє величезною базою знань про його творчість, включаючи поезію, прозу, картини та інші твори", — розповів генеральний директор та засновник компанії RAVATAR Руслан Синицький.

Озвучив аватар Тараса Шевченка сина відомого українського дисидента та поета Василя Стуса Дмитро.

Цікаво, що ШІ-аватара Шевченка, який презентують у середу, розуміє більше ніж 50 мов, але спілкується виключно українською. Він може відповідати на питання текстом, аудіо та відео.

"Поєднання відеоформату з аватаром кобзаря та чатботом є не лише пропагуванням нашої культури, а ще й демонстрацією технологічних можливостей України", — зазначив генеральний директор Національного музею Тараса Шевченка Дмитро Стус.

Нагадаємо, раніше в ТРЦ Gulliver відкрили виставку дитячих малюнків "Україна без домашнього насильства".