На вулиці Дмитрівській у Шевченківському районі Києва горіла історична будівля: фото та подробиці
Фото: Мапа Реновації

На вулиці Дмитрівській, 66-Б у Шевченківському районі горіла історична будівля.

Про це розповів столичний активіст-пам’яткоохоронець Дмитро Перов із посиланням на місцевих мешканців.На вулиці Дмитрівській у Шевченківському районі Києва горіла історична будівля: фото та подробиціНа вулиці Дмитрівській у Шевченківському районі Києва горіла історична будівля: фото та подробиціАктивіст зазначив, що невідомі облили будинок бенизном та підпалили.На вулиці Дмитрівській у Шевченківському районі Києва горіла історична будівля: фото та подробиці

Що відомо про історичну будівлю на Дмитрівській

Ділянка за цією адресою 1899 р. належала відставному солдату Тимофію Рибальченку, мала садибу (основну будівлю) та флігель, який перебудували під дитячі ясла. З 1920 по 1990-ти будівля функціонувала за призначенням, однак, в ті ж 90-ті роки, через малу кількість дітей споруду законсервували. 

У 2013-му будівлю включили до програми відновлення роботи дошкільних закладів, втім, садок мав велику як для центру міста прилеглу територію. А вже у 2020 році, як пише Перов, будівлю разом з прилеглою територією передали під інвестиційний проєкт. На вулиці Дмитрівській у Шевченківському районі Києва горіла історична будівля: фото та подробиціПереможцем конкурсу стало приватне підприємство "Торгово-транспортна фірма "Меблі", бенефіціаром якої є Михайло Гросу (батько Аліни Гросу).

Проєкт передбачає знос окремо розташованих будівель та будівництво нового обʼєкту із розміщенням у ньому закладу дошкільної освіти. “Тобто, будуємо 30-поверхів ЖК і в підвалі — яслі”, — підсумував активіст. 

“Наш Київ” вже писав, що хмарочос Sky Towers вчетверте виставили на аукціон.

Київ переплатив 160 млн грн за доставку вагонів з Польщі: подробиці