Між станціями метро Деміївська і Либідська демонтували аварійний тунель.

У Києві демонтували аварійний тунель між станціями метро "Деміївська" і "Либідська" та почали укріплювати стару ділянку залізобетонною "сорочкою".

На Деміївській демонтували аварійний тунель метроПро це повідомив власник компанії "Автострада" Максим Шкіль у Facebook.

На Деміївській демонтували аварійний тунель метроЗалізобетонна "сорочка" (залізобетонна труба) має підсилити проблемну ділянку та повністю повторити округлу геометрію тунелю. Перед початком укріплювання старого тунелю провели підготовчі роботи: герметизували шви та тріщини двокомпонентною поліуретановою смолою. Вона заповнює найдрібніші пори та збільшується у розмірах під час контактування з водою.

На Деміївській демонтували аварійний тунель метроТакож проведуть торкретування бетонного розчину та гідроізоляцію металевих каркасів.

На Деміївській демонтували аварійний тунель метроЗазначається, що роботи з відновлення тунелю тривають 24/7. Повністю відновити рух поїздів між станціями "Либідська" та "Деміївська" планують до кінця літа 2024 року. 

Нагадаємо, що на капітальний ремонт перегінного тунелю між аварійними станціями "синьої" гілки виділили 445 мільйонів 493 тисячі гривень. 

Як збільшення інтервалів руху у київському метро вплинуло на пасажиропотік