На Чернігівщині цивільним заборонили пересуватися у прикордонних районах
Фото ілюстративне: Oles_Navrotskyi / Depositphotos

На Чернігівщині вводять додаткові режимні обмеження для жителів прикордонних регіонів. Про це повідомили в Telegram-каналі МВС України.

Жителям Корюківського, Чернігівського та Новгород-Сіверського контрольованих прикордонних районів заборонили пересуватися у смузі місцевості вздовж державного кордону завширшки 1 км, за винятком територій населених пунктів, які прилягають до держкордону.

Водночас у межах решти територій контрольованого прикордонного району (до 20 км від державного кордону) заборонили: 

  • пересуватися пішки чи транспортними засобами;
  • проводити усі види робіт поза населеними пунктами з 21:00 до 6:00;
  • рибалити, проводити відпочинок, плавати на будь-яких плавзасобах на річках, озерах та інших водоймах.

Також заборонено організовувати та здійснювати полювання, носити військову форму одягу цивільним людям. 

Зазначимо, що протягом попередніх днів Генштаб ЗСУ попереджав про загрозу ракетного удару з боку білорусі. Водночас у вівторок, 10 травня, відбулася зустріч білоруського військового керівництва, в ході якого вирішили скерувати до кордону з Україною "сили спецоперацій".

"Угруповання, яке створили Збройні сили України, на Південному операційному напрямку загальною чисельністью до 20 тисяч осіб також вимагає від нас реакції. З метою забезпечення безпеки республіки білорусь на Південному напрямку сили підрозділів сил спеціальних операцій розгорнуті на трьох тактичних напрямках", — повідомили на офіційному Telegram-каналі міністерства оборони республіки білорусь.

Спротив російській окупації, день 76