Зелені стіни
Фото: unsplash.com

В рамках міської ініціативи "Місто живих стін" у внутрішньому дворі будівлі КМДА на Хрещатику висадили в'юнкий виноград. Про це повідомив голова управління екології та природних ресурсів Олександр Возний.

Загалом там висадили понад двадцять паростків винограду сорту Вічі, який використовують для озеленення вертикальних поверхонь. Возний сподівається, що вже наступного року цей виноград виросте достатньо, щоб сформувати "живі" стіні, які даруватимуть прохолоду влітку та тішитимуть око працівників і гостей будівлі.

Загалом до нашої ініціативи "Місто живих стін" вже долучилися п'ять районів Києва: Дарницький, Деснянський, Печерський, Солом'янський та Шевченківський. В цих районах також висадили паростки винограду Вічі, які мають оплести будівлі шкіл, дитячих садочків та деяких житлових будинків. Найближчим часом, "живі" стіни обіцяють висадити і в інших районах столиці.

Кияни можуть самостійно долучитися до проєкту, висаджуючи виноград самостійно або звертаючись з такою пропозицією до своїх ОСББ чи керуючих компаній. 

У Києві нова еко-ініціатива: вертикальне озеленення виноградом Вічі