На базі КПІ відкрили навчально-наукову лабораторію: подробиці

15 лютого 2024 року компанія “Хуавей Україна” відкрила навчально-наукову лабораторію Digital Power Lab на базі Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”. 

Про це повідомили на сторінці компанії "Huawei Ukraine".

Цифрова лабораторія з використання і перетворення енергії сонячного випромінювання працюватиме на основі сучасного обладнання Huawei. 

Студенти кафедри відновлюваних джерел енергії факультету електроенерготехніки та автоматики матимуть змогу займатися наукою і прикладними роботами, аналізувати й оптимізувати фотоелектричні системи, щоб підвищити ефективність їх реалізації.15 лютого 2024 року компанія “Хуавей Україна” відкрила навчально-наукову лабораторію Digital Power Lab на базі Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”Digital Power Lab працюватиме, зокрема, на основі високопродуктивного оптимізатора сонячної енергії Huawei SUN2000-450W-P, інвертора Huawei SUN2000-5KTL-L1, акумулятора Huawei LUNA2000 і блока живлення LUNA2000-5KW-C0. 

За допомогою інноваційного обладнання студенти зможуть опановувати нові навички у сфері сталого розвитку і досліджуватимуть рішення щодо збереження довкілля. 

Перша смарт-лабораторія Digital Power Lab у КПІ має не тільки обладнання для виробництва та зберігання енергії, а й систему моніторингу для відстеження процесів перетворення енергії у режимі реального часу та проведення наукових досліджень. 

Комплект обладнання дозволяє виробляти електроенергію, сприяє енергетичній незалежності, реалізує концепцію “Зеленого університету” та забезпечує додаткове енергопостачання для безперервного освітнього процесу.

“Наш Київ” також писав, що у Бучанському ліцеї встановили сонячні панелі.

Два соціальні об’єкти Ірпінської громади забезпечать сонячною енергією: деталі