Огорожа Байкового кладовища

На Байковому цвинтарі почала руйнуватися старовинна цегляна огорожа.

Про це повідомляє видання "Великий Київ".

Як рятівний захід комунальники просто підперли огорожу дошками. Але, як видно з фото, такий спосіб не допомагає зупинити руйнування. Зазначається, що такий стан огорожі становить небезпеку для перехожих.

У 2019 році Байкове кладовище визнали пам'яткою національного значення та заборонили Ритуальній службі спеціалізованого комунального підприємства проводити на його території будь-які роботи, які суперечать вимогам Закону України "Про охорону культурної спадщини".

"Комплекс Байкове кладовище має статус пам’ятки національного значення. Огорожа є щойно виявленим об’єктом культурної спадщини. Департаментом підготовлено відповідний припис про заборону робіт з огорожею до надання на розгляд науково-проєктної документації в установленому порядку", — сказав тоді директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк.

У приписці про заборону ремонтних робіт на кладовищі було зазначено, що Ритуальна служба мала протягом 10 днів надати на розгляд Департаменту КМДА науково-проєктну документацію на проведення невідкладних реставраційно-відновлюваних робіт огорожі, а також передати документацію на проведені роботи із заміни частини огорожі.

Коли герб СРСР на "Батьківщині-матері" замінять тризубом