На Аскольдовій Могилі в Києві пропонують створити Пантеон Героїв: петиція

В Києві на території урочища Аскольдова Могила містяни пропонують створити Національний Пантеон Героїв України.

Відповідну петицію на сайті Офісу президента опублікувала військовослужбовиця та керівниця медичної служби "УЛЬФ" Аліна Михайлова.

"Для розміщення Національного Пантеону Героїв України пропоную культове місце воїнської слави — парк Аскольдова Могила. Це одна з найвідоміших історичних місцевостей у Києві, де споконвіку ховали воїнів та інших видатних особистостей. Окупаційна радянська влада зруйнувала некрополь, однак сьогодні до Аскольдової Могили повертається її історична роль", — зазначила авторка документа. 

У тексті петиції йдеться, що Пантеон Героїв на Аскольдовій Могилі має стати місцем почесних поховань і комплексом вшанування пам’яті видатних героїв української історії: Героїв Крут, Героїв Холодного Яру, УПА, Героїв Небесної Сотні, "Кіборгів", Героїв України, що загинули під час російсько-української війни.

Також на місці Пантеону пропонується перепоховати Степана Бандеру, Євгена Коновальця, Симона Петлюру, Павла Скоропадського, могили яких знаходяться за межами України. 

Нагадаємо, що на Аскольдовій могилі поховали Героя України Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла, який нещодавно загинув у бою під Бахмутом.

Мінкульт та КМДА хочуть створити військове кладовище на Співочому полі — активісти