На антарктичній станції "Академік Вернадський" народилися перші тюленятка
Фото: facebook.com/AntarcticCenter

Біля української антарктичної станції "Академік Вернадський" народилися перші у цьому сезоні тюленятка Ведделла.

Про це написали працівники Національного антарктичного наукового центру у Facebook.

Тюленятка на полярній станції "Академік Вернадський"Перше дитинча народилося на острові Вінтер, а друге — біля острова Скуа, на кризі. Імен у тюленів поки нема, бо неможливо визначити їх стать.

Тюленятка на полярній станції "Академік Вернадський""Зовсім крихітка, ще не відходить від матері, та, треба сказати, росте на очах (може набирати до 6-7 кг за день). Пересувається цуценя (так називають новонароджених тюленят) невпевнено, адже м'язова система тільки формується, та вже через кілька тижнів розпочнеться навчальний процес, і малеча буде вчитись виживати в суворих антарктичних умовах", — пишуть полярники.

Тюленятка на полярній станції "Академік Вернадський"

Самка тюленів Ведделла приносить лише по одному малюку за одну вагітність. До речі, виношує вона тюленятко 10 місяців. Викармлює вона маленьку дитинку 7 тижнів.

Тюленятка на полярній станції "Академік Вернадський"Коли тюлені народжуються, вони важать приблизно 30 кг, а їх довжина — 1,3 метра. А коли вони дорослішають, то можуть важити 400 кг. Живуть ці тварини приблизко 20 років.

Тюленятка на полярній станції "Академік Вернадський"Полярники охороняють тюленів, тому останні не бояться людей, на відміну від Балтійського моря, де на них завжди йде полювання.

Нове життя для чотирилапих: як і чому варто взяти тварину з притулку