На Алеї сміливості відкрили нові таблички на честь лідерів чотирьох країн

На Алеї сміливості в Києві з'явилися нові таблички на честь лідерів Латвії, Польщі, Чехії та Словенії. Про це повідомили на сайті Офісу Президента.

Зазначається, що відзнаки партнерів у боротьбі проти російської агресії на площі Конституції отримали президент Латвії Егілс Левітс, польський прем’єр Матеуш Моравецький, ексвіцепрем'єр Польщі Ярослав Качинський, прем’єр Чехії Петр Фіала та ексочільник уряду Словенії Янез Янша.

Усі ці політичні діячі підтримували Україну з початку повномасштабного вторгнення рф, — кажуть в Офісі.

Зокрема, президент Латвії з перших днів засуджував дії росіян, називаючи їх геноцидом, сприяв наданню Україні озброєння і навіть підтримав ідею позбавлення громадянства тих мешканців Латвії, які підтримували вторгнення.

Своєю чергою Матеуш Моравецький, Петр Фіала, Янез Янша Ярослав Качинський, окрім політичної підтримки нашої держави, у перші дні повномасштабної війни приїхали до Києва.

"Це був один із найскладніших моментів війни. Коли віри у свою безпеку серед лідерів багатьох країн ще не було, у нас з’явилася дуже смілива команда", — прокоментував цей візит Президент Зеленський.

Нагадаємо, першим, хто відкрив Алею сміливості, був польський президент Анджей Дуда. Після нього свою відзнаку отримав вже колишній прем’єр Британії Борис Джонсон.