На Алеї слави з’явилися зірки тварин, що можуть зникнути через війну

У рамках міжнародної кампанії StopEcocideUkraine на Алеї слави у Голлівуді з’явилися зірки, присвячені зникаючим видам українських тварин.

Про це повідомили ініціатори проєкту, спрямованого на притягнення росії до відповідальності за екологічні злочини, — UAnimals.

Зірки українським тваринам на Алеї слави в Голлівуді

У такий спосіб зооактивісти вирішили нагадати світові, що через війну росії в Україні можуть назавжди зникнути степовий орел, бурий ведмідь, євроазійська рись, чорний лелека та крапчаста сипуха. Загалом мова йде про понад 80 видів тварин, що знаходяться під загрозою зникнення.

"Зірки із назвами видів цих тварин ми тимчасово розмістили біля зірок Тома Круза, Френка Сінатри, Арнольда Шварценеггера та інших видатних людей", — розповідають в організації.

Зірки українським тваринам на Алеї слави в Голлівуді

В UAnimals повідомили про мільйони тварин, які вже загинули внаслідок війни. Крім того, наголошують активісти, наразі 10 національних природних парків, 8 заповідників і 2 біосферні заповідники окуповані. У деяких з них росіяни полюють та відстрілюють диких тварин, які були під охороною.

Нагадаємо, раніше в UAnimals нагородили премією волонтерів, які рятують тварин під час війни.