Музичний театр на Подолі планують перейменувати: яку назву обрали

У Києві планують перейменувати Музичний театр на Подолі. Офіційно заклад називається "Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва". Представники театру кажуть, що назва давно не відповідає репертуару. 

Як повідомили на сайті Київради, мистецький колектив запропонував нову назву — "Театрально-видовищний заклад культури "Київський муніципальний академічний театр опери та балету", або скорочено "Київська опера". Саме під такою назвою театр позиціює себе з 2019 року.

Музичний театр на Подолі планують перейменувати на Київську оперу: яку назву обрали23 липня 2024 hjre відповідний проєкт рішення підтримали на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій. Голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха підтвердила, що теперішня назва театру є застарілою та потребує осучаснення.

"У 2022 році театр відзначив 40-річчя. Попри всі труднощі воєнного стану театр зберіг колектив, продовжує працювати і має позитивні результати. За 40 років роботи театр зазнав колосальних змін, оскільки суто дитячий та юнацький формат театру якісно трансформувався у культурний заклад для всіх категорій глядачів", — наголосила Вікторія Муха. За її словами, наразі це сучасний театр для дорослого і для дитячого глядача.

Раніше ми писали, що одну з вулиць Києва просять перейменувати на честь військового льотчика "Джуса".

Чому "розлітаються" квитки на київські вистави. Пояснення театралів