Національний музей історії України у Другій світовій війні отримав новий експонат — гільзу від артилерійського снаряда з художнім розписом "Пташки" Катерини Поліщук

Національний музей історії України у Другій світовій війні отримав у довічне зберігання гільзу від артилерійського снаряда з художнім розписом "Пташки" Катерини Поліщук.

Про це повідомили представники музею у Facebook.

Музей війни отримав у подарунок гільзу від снаряда з розписом ПташкиРаніше артефакт розігрували серед українців за донати для закупівлі дронів. Переможець розіграшу, Владислав Золотарьов, вирішив віддати гільзу у музей. На його думку, така річ створена саме для музейної, а не для приватної колекції. 

Музей війни отримав у подарунок гільзу від снаряда з розписом ПташкиОдин з організаторів благодійного розіграшу, Леонід Каллаш, відвідав музей й передав розписаний снаряд для експозиції.

Гільза, розписана "Пташкою", стала першим предметом, узятим на музейний облік у 2024 році. 

"Ми приємно вражені не лише мистецьким рівнем роботи, а й силою легенди, яка стоїть за цією реліквією", — наголосили музейні працівники.

Раніше ми писали, що у Києві планують побудувати музей тоталітаризму, де зберігатимуться демонтовані пам'ятники та інші об'єкти радянського режиму. 

Садибу Терещенків відреставрують: там буде музей