МОЗ просить призупинити планові госпіталізації в лікарнях

Міністерство охорони здоров'я наполягає на тимчасовому припиненні планових госпіталізацій в лікарнях по всій Україні.

На сайті "РБК-Україна" вказано, що листи з відповідним вмістом отримали обласні та Київська міська військові адміністрації. 

У МОЗ таке прохання пояснюють можливими аварійними відключеннями електро -, тепло- та водопостачання.

"Міністерство охорони здоров'я України у зв'язку з повномасштабною збройною агресією Російської Федерації, а також можливої роботи в екстремальних умовах (аварійного відключення електропостачання, водопостачання та централізованого теплопостачання) просить призупинити планові госпіталізації в закладах охорони здоров'я до подальших рекомендацій", — зазначається у зверненні.

Крім цього, міністерство просить перевірити в медзакладах наявність аварійного та резервного електропостачання, джерел теплопостачання, стан генераторів, наявність палива, запасів води й продуктів, медикаментів з розрахунком на один місяць роботи. 

Рішення про плановість госпіталізації ухвалює лікар. Водночас є окремі стани — не ургентні, коли, наприклад, зволікання навіть з плановим лікуванням може ускладнити лікування певної патології пізніше. Тоді лікар може ухвалювати рішення про госпіталізацію. І ніхто не скаже йому, що цей випадок є плановим чи не плановим.

Нагадуємо, американський актор та амбасадор UNITED24 Лієв Шрайбер збирає гроші на генератори для медичних закладів України, щоб лікарі могли приймати пацієнтів та робити операції навіть під час блекауту.

Під Києвом зводять нову амбулаторію на місці зруйнованої