Мораторій на використання російськомовного контенту: роз’яснення Київради

Мораторій на публічне використання російськомовного контенту в Києві не несе за собою жодної адміністративної відповідальності чи штрафів.

Про це у вчорашньому випуску програми "Питаннячка Києва" повідомила депутатка Київради Євгенія Кулеба.

За її словами, підтримана столичною владою ініціатива — це скоріше рекомендація. І хоча за виконання мораторію містянами відповідальна поліція, максимум, що чекає порушників, — роз’яснювальна бесіда.

"Цей проєкт рішення має політичний характер. Київрада не законотворчий на рівні держави... Сфери використання мов можуть регулюватися лише Законами України. За порушення, відповідальності не буде: штрафувати, забороняти не зможуть. Тут є чіткий політичний сигнал, яка дала Київрада", — пояснила Кулеба.

Нагадаємо, 13 липня депутати Київської міської ради наклали мораторій на публічне використання та демонстрацію культурних продуктів рф на території столиці.

Ініціатором проєкту став очільник комісії з питань освіти і науки, молоді та спорту Вадим Васильчук. Рішення було викликане прагненням захистити український інфопростір від гібридних впливів країни-агресора.