Monobank відкриває філіал у Польщі

Українській віртуальний банк Monobank відкриє у Польщі свій філіал під назвою stereo. Про це повідомив співзасновник Monobank Олег Гороховський.

Вже відкрите передзамовлення на оформлення карток у новому банку. Залишити заявку можна на сайті stereo, а потім заявник отримає запрошення на бета-версію.

Карти stereo зможуть оформити як українці, які перебувають у Польщі (за різними оцінками, їх там зараз — близько трьох мільйонів), так і поляки. За словами Гороховського, сервіс першочергово буде розрахований саме на українців, але полякам теж будуть дуже раді, щоб "здивувати їх українським рівнем банківського сервісу".

"Ми хочемо дати українцям те, чого їм так бракує в Європі: спілкування українською, дистанційна реєстрація через "Дію", цілодобову та людську підтримку у месенджерах, зручні перекази між картками, пряму зручну оплату за різні сервіси у Польщі та Україні, безкоштовні перекази в Україну", — написав співзасновник Monobank.

Він додав, що перекази з Польщі в Україну залишаються одним з найбільших каналів надходження валюти в економіку країни. Тому команда Monobank хочемо дати українцям "зручний і безкоштовний інструмент для переказів в Україну".

Для реєстрації у stereo потрібно буде мати PESEL — номер запису у польській системі реєстрації населення. Картки банку будуть у польськіх злотих.

Офіційно запустити проєкт планують вже у цьому кварталі.

Нагадаємо, у додатку Mono з’явилася мапа терміналів, які працюють на цей момент. Таким чином клієнти Monobank можуть перевірити, чи працює термінал у магазині перед тим, як іти до нього.

Українські банки створили спільну мережу відділень