МОН закликали школи перейти на дистанційне навчання 22-24 лютого

У Міністерстві освіти та науки закликали всі українські школи перейти на дистанційне навчання через загрозу обстрілів з боку рф.

Із відповідною заявою МОН звернулося до керівників обласних військових адміністрацій та директорів освітніх закладів.

Міністр освіти Сергій Шкарлет у звернені зазначив, що задля убезпечення життя та здоров’я всіх учасників освітнього процесу дистанційний формат навчання рекомендується ввести в період з 22 до 24 лютого 2023 року.

Такий захід у міністерстві називають превентивним, оскільки ніхто не знає чого очікувати до річниці початку повномасштабної війни.

Водночас після рекомендації МОН, у Київській обласній військовій адміністрації заявили, що 22-24 лютого заклади освіти Київщини працюватимуть дистанційно. Рекомендація стосується всіх шкіл будь-яких форм власності. Заклади дошкільної освіти в КМВА закликають працювати в режимі чергових груп.

Услід за заявою КМВА, у міськраді Києва повідомили, що столичні школи 22-24 лютого працюватимуть у змішаному форматі, як це й відбувалося з початку навчального року. Таким чином, рішення про те, чи відправляти дитину в школу в ці дні, чи залишити вдома прийматимуть батьки.

Нагадаємо, раніше у Броварах повідомили про перехід шкіл на дистанційне навчання з 22 по 24 лютого.