Камери спостереження у школах

Міністерство освіти і науки України ініціювало створення Концепції безпечного закладу освіти, в рамках якої українські навчальні заклади хочуть обладнати камерами спостереження та металодетекторами. Про це заявив голова МОН Сергій Шкарлет.

Він розповів, що над розробкою концепції, за дорученням прем’єр-міністра, зараз працює міжвідомча група, яка аналізує ситуацію в навчальних закладах, вивчає міжнародний досвід, щоб адаптувати його до українських реалій, та розробляє механізми впровадження цих змін.

Мета концепції — створити безпечні умови для ефективного очного навчання. Для цього, серед іншого, школи та виші хочуть обладнати системами зовнішнього та внутрішнього відеоспостереження, стаціонарними металодетекторами, огорожами та комплексами тривожної сигналізації, які будуть під‘єднані до пунктів централізованого спостереження та реагування. 

Крім того, у Держбюджеті на 2023 рік передбачили 1,5 млрд грн на спорудження укриттів у школах. Вони мають бути готовими приймати учнів та працівників шкіл вже до початку наступного навчального року.

Нагадаємо, зимові канікули у київських школах розпочнуться за графіком, але триватимуть цілий місяць. Загалом же цей навчальний рік буде на місяць довшим, ніж зазвичай.

Заклади освіти Київської області до кінця тижня працюватимуть онлайн