Модульні містечка у Київській області: Буча та Бородянка

У київській області планується відкриття ще трьох модульних містечок, зокрема в Макарові, Гостомелі й селі Кухарі (Вишгородський район). Також розглядається можливість відкриття тимчасового житла у Великій Димерці, Дмитрівці (Бучанський район) та Димері.

Інформацію про це розмістив офіційний Telegram-канал "Київської обласної військової адміністрації".

Усі модульні містечка матимуть житлові кімнати, кухні, їдальні, душ і туалети. Будуть забезпечені системою обігріву, водо- та електропостачанням. У КОВА наголошують, що це тимчасове житло.

Всі українці, що втратили житло і потребують тимчасового розміщення можуть звернутися до місцевого виконавчого комітету: міської, селищної чи сільської ради; жителі Гостомеля та області — до Гостомельської селищної військової адміністрації. Порядок заселення визначається органом місцевого самоврядування.

Зазвичай перевага надається:

  • багатодітним сім’ям і сім’ям з неповнолітніми дітьми;
  • людям з інвалідністю I та II групи;
  • учасникам бойових дій;
  • людям з інвалідністю внаслідок війни згідно з частиною першою статті 10 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

На сьогодні такі містечка вже розташовані в Бучі (паркінг ТЦ "Варшавський" і школа №3) та Бородянці (центральний стадіон). На кожній локації розташовано по 88 модулей один на сім’ю з чотирьох людей. Заселення в них продовжується.

Нагадуємо, що під Києвом вже будують перші повноцінні будинки для вимушених переселенців.

Як виглядають модульні будинки зсередини: фото