Міста з найкращим громадським транспортом
Фото:theguardian.com

Центр Oliver Wyman Forum та Інститут транспортних досліджень Каліфорнійського університету в Берклі склали рейтинг міст з найкращим громадським транспортом. Перше місце посів Гонконг. 

У Гонконзі, внаслідок великої кількості та щільності населення, міська влада інтегрувала метрополітен в міську інфраструктуру. Система метро, яка налічує 166 станцій, дуже зручна. Робити пересадки легко завдяки зрозумілим схемам, тарифи доступні, а інтервали між поїздами короткі. Деякі станції будують під житловими комплексами та офісами. Це приносить кошти у бюджет та розвиває інфраструктуру. У Гонконзі також доступний наземний транспорт, в основному це двоповерхові автобуси та трамваї. Крім того, є зони, вільні від автомобілів.

Рейтинг міст з найкращим громадським транспортомДруге місце посів Цюріх. Транспортну систему швейцарського міста назвали ефективною та доступною, хоча й, на думку авторів рейтингу, занадто переповненою трамваями, замість метро. Далі у рейтингу — Стокгольм, Сінгапур і Гельсінкі.

Усього до списку увійшло 60 міст світу. На жаль, Київ до рейтингу не потрапив.

Раніше ми писали, що у разі нових ракетних атак по енергетичній інфраструктурі та надзвичайної ситуації у Києві наземний транспорт буде безкоштовним, а трамваї та тролейбуси не курсуватимуть містом доки ситуація з електроенергією не стабілізується. На всіх маршрутах наземного електротранспорту продовжать їздити автобуси.

Берлін подарує Києву чотири двоповерхові автобуси