Це типові проєкти дитсадків та шкіл із протирадіаційними укриттями: фото

Міністерство відновлення презентувало типові проєкти дитсадків, шкіл та адмінбудівель, які можна безкоштовно використовувати під час будівництва нових об'єктів. 

Мінвідновлення показало типові проєкти дитсадків та шкіл із протирадіаційними укриттямиРозробники цих проєктів врахували сучасні вимоги щодо безпеки, безбар’єрності та енергоефективності. У кожній будівлі є підземне укриття, яке призначене для захисту від ракет, дронів та навіть радіаційного удару.

Проєкти будівель можна легко адаптувати під потреби окремої громади, а отже і максимально пришвидшити будівництво

Розробники створили проєкт ЦНАПу загальною площею 443,90 м², дошкільних закладів на 225, 150 та 75 місць та шкіл на 1008, 672 та 336 місць.

Мінвідновлення показало типові проєкти дитсадків та шкіл із протирадіаційними укриттямиМінвідновлення показало типові проєкти дитсадків та шкіл із протирадіаційними укриттямиРозробкою типових проєктів займаються з 2022 року. За цей час провели чималу кількість робочих зустрічей з представниками міністерств, регіональної та місцевої влади, проєктних та експертних організацій. Після того, як вони пройдуть державну експертизу (вона планується на 31 серпня), проєкти можна переглянути на сайті Мінвідновлення. 

Мінвідновлення показало типові проєкти дитсадків та шкіл із протирадіаційними укриттямиЗазначається, що проєкти повторного використання розробила українська компанія "Творча Архітектурна майстерня А. Пашенько (Architects Pashenko) у співпраці з Cowater International за ініціативи Міністерства відновлення та за фінансової підтримки Європейського Союзу і ЄІБ.

Раніше ми писали, що в Ірпені запланували будівництво першого в Україні приватного будинку, надрукованого на 3D-принтері.

Архітектори представили проєкт зеленого простору у дворі бізнес-парку Києва: фото