Відключення світла Київ
Фото: facebook.com/ukrainer.net

Протягом минулої доби, 27 жовтня, приблизно у мільйона киян в той чи інший час було відключене електропостачання. Про це заявив генеральний директор компанії YASNO Сергій Коваленко. 

За його словами, через чергові атаки російських окупантів по енергетичній інфраструктурі, подекуди потрібно було знизити споживання електроенергії на 40%. Екстрені відключення були застосовані у Києві та області. Також обмеження посилили у Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях.

У столиці протягом дня були відключені від електрики понад 320 осель, а у вечері світла не було у 159 тисячах квартир.

"Це — десь мільйон киян, які не можуть нормально планувати свій день, нормально працювати, це тисячі бізнесів, які втрачають можливість працювати на нашу економіку. При таких екстрених аварійних відключеннях ніяк (навіть досконалі) графіки не працюють", — зазначив Коваленко.

Він додав, що по Київській області ситуація була ще більш складною. Понад 500 тисяч осель були відключені протягом дня та 258 тисяч — увечері. 

Коваленко запевнив, що енергетики докладають усі зусилля, аби подолати наслідки російських атак. Однак поки що невідомо, коли саме буде відновлено нормальне енергопостачання. Також він вкотре закликав українців споживати електроенергію відповідально.

Нагадаємо, у Києві частину будинків не відключатимуть від електромережі, якщо вони розташовані поблизу об'єктів критичної інфраструктури та входять до однієї з ними лінії електропередачі.

В "Укренерго" пояснили, чому світло часто вимикають не за графіком