Міноборони відреагувало на інформацію щодо наступу на Київ
Фото: stopcor.org

В Міністерстві оборони України відреагували на інформацію щодо того, що росія можливо планує здійснити повторну спробу захопити Київ.

Заступниця міністра оборони Ганни Маляр в ефірі єдиного телемарафону розповіла, що наразі вони не бачать ознак підготовки нової атаки на столицю найближчим часом.

"Паніка була посіяна дуже серйозна серед киян. Весь вечір мені телефонувало дуже багато людей. Я була на зв'язку всю ніч щодо цього питання і з головнокомандувачем (Валерієм Залужним — ред.), і з головою управління розвідки Кирилом Будановим. Станом на сьогодні такої інформації у нас немає, яка б свідчила про можливий от прямо сьогодні наступ [на Київ]", — сказала Маляр.

Однак, за її словами, потрібно розуміти, що загроза Києву і всій території України існує постійно. До того ж захоплення столиці було б найпростішим і найшвидшим для росії способом встановити контроль над всією Україною.

Заступниця міністра оборони припускає, що ворог може навмисно створювати та нагнітати такі панічні повідомлення, як цього разу. Адже ця інформація про можливий наступ на Київ поширилась дуже швидко.

За словами Маляр, проведений аналіз встановив, що спочатку ця інформація з’явилася в російських соцмережах, а вже потім до її поширення доклали зусиль українські "небайдужі громадяни".

Відзначимо, що 27 травня російське опозиційне видання "Медуза" з посиланням на свої джерела повідомило, що в росії розглядають можливість нової спроби штурму Києва. Ймовірно, саме це повідомлення було першоджерелом інформації. 

Спротив російській окупації, день 94