Міноборони показало нову польову форму для жінок-військовослужбовець: як вона виглядає

В Україні офіційно затвердили літній польовий костюм для жінок-військовослужбовиць. Про це повідомили представники Міністерства оборони у Telegram.

Нову літню форму розробили, враховуючи усі зауваження та побажання жінок, які служать в ЗСУ та брали участь у військових або дослідних випробуваннях.  

Міноборони показало нову польову форму для жінок-військовослужбовицьНовий зразок-еталон вже поставлений на забезпечення, а найближчим часом розпочнуться процедури закупівель та постачання жіночої форми у війська.

Міноборони показало нову польову форму для жінок-військовослужбовицьЯк виглядає нова польова форму для жінок-військовослужбовицьКітель нової форми вкоротили, також додали куліску для регулювання на спині, а по боках додали розрізи. Талія на штанах стала вище, а під колінами з'явилася еластична стрічка.

Міноборони показало нову польову форму для жінок-військовослужбовиць"На черзі - жіночі бронежилети", — наголосив Міністр оборони України Олексій Резніков.

Зазначається, що робота над впровадженням жіночої польової форми розпочалася ще у 2022 році. Протягом року відбувались засідання робочих груп, а також проводилися випробування військового костюма для жінок.

Нагадаємо, що наразі у лавах ЗСУ служать 42 тисяч жінок-військовослужбовців, з яких 5 тисяч перебувають на передовій.

Раніше ми писали, що під Києвом військовослужбовицю побили через зауваження про російську музику.

У Київській обласній лікарні розширять реабілітаційне відділення для військових