Межигір'я офіційно стане парком-пам'яткою
Фото: mnp.org.ua

"Межигір'я" офіційно стане парком-пам'яткою садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення. Відповідне рішення ухвалив Кабмін, повідомляють у Міністерстві зазисту довкілля та природних ресурсів України. 

Як відомо, територія урочища біля Дніпра з 1935 року слугувала державною резиденцією, яка була недоступна для українців. Після Революції Гідності "Межигір'я" стало одним із популярних туристичних місць. Водночас, на території резиденції спостерігається дуже багате ландштафтне різноманіття. 

"Міндовкілля, за ініціативи Прем'єр-міністра, розпочинає офіційний курс перетворення урядової резиденції "Межигір'я" у державний парк-пам'ятку. Сподіваюся, що вже найближчим часом улюблене місце українських та іноземних туристів на Київщині стане природоохоронною територіє, приміром, як "Феофанія", "Маріїнський парк" чи "Голосіївський ліс"", — зазначив очільник міністерства Руслан Стрілець. 

Нараз відомство проводить усі необхідні юридичні процедури та готує відповідний указ президента, аби резиденція "Межигір'я" офіційно набула статусу парку-пам'ятки державного значення.

Під Києвом запрацював парк "Межигір'я"