Мешканка Херсонщини передала київському музею щоденник окупації

Національний музей історії України у Другій світовій війні отримав від мешканки села Благодатне Чорнобаївської громади унікальний щоденник спогадів, який жінка вела під час російської окупації Херсонщини.

Мешканка Херсонщини передала київському музею "щоденник окупації"Ольга Шевченко, власниця щоденника, довгі роки працювала вчителькою, а коли російські загарбники прийшли на її рідну землю — почала вести щоденник, де описувала свої почуття та події, які відбувалися у селі. Мешканці перебували в повній інформаційній ізоляції, бо електроенергії не було, як і можливості дізнатися новини.

Мешканка Херсонщини передала київському музею "щоденник окупації"Свої записи жінка назвала "На лінії зіткнення", оскільки її село знаходиться на межі Херсонщини та Миколаївщини, тобто перебуває фактично поміж двома фронтами. 

Щоденник окупації: мешканка Херсонщини передала музею свої спогадиСпівробітники музею висловили вдячність Ользі Шевченко зі сміливість та громадянську позицію. Її "щоденник окупації" перебуватиме у музеї для подальшого вивчення та експозиції.

Раніше ми писали, що Національний музей історії України у Другій світовій війні перейменують на Національний музей війни за незалежність. Таке рішення ухвалили на засіданні Вченої ради закладу. 

Очільниця музею Голодомору Леся Гасиджак подає до суду через бодішеймінг