Мер Лондона передумав: авто, які просив Кличко, відправлять в Україну
Фото: Олексій Самсонов

Мер Лондона Садік Кан все-таки вирішив передати Україні автомобілі, про які просив мер Києва Віталій Кличко. Мова йде про повнопривідні автівки, які підлягають утилізації.

Про це пише The Telegraph.

Після активної критики в англійських ЗМІ Кан передумав. Також на рішення мера вплинула заява колишнього прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона. На його думку, лондонці захочуть зіграти свою роль "у допомозі Україні у боротьбі з режимом путіна, відправляючи свої автомобілі на передову".

Наразі Кан попросив міністра транспорту Марка Гарпера надати "можливість лондонцям та іншим громадянам по всій країні подарувати відповідні транспортні засоби Україні через схему утилізації".

Нагадаємо, що раніше причиною відмови мера стала економічна невигідність для Лондона. Згідно зі схемою Ulez, пікапи, які підлягають утилізації, можна здати на металобрухт й отримати 2000 фунтів стерлінгів. 

Тому в листі Кана до Гарпера також йдеться про те, що передача авто стала б можливою, якби були змінені відповідні національні правила. Це дозволить англійцям допомагати Україні й отримувати гроші за списані авто.

Раніше ми писали, що на лівому березі Києва запустили нові трисекційні трамваї.

Стало відомо, скільки автобусів Київ отримав за час воєнного стану та чому деякі з них не використовуються