Кличко просить ВР внести зміни у закон про пільговий проїзд: подробиці

Мер Києва Віталій Кличко пропонує внести зміни у закон про пільговий проїзд у громадському транспорті. 

Про це повідомили у КМДА.

Кличко звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука з проханням врегулювати питання компенсації витрат на пільговий проїзд у міському транспорті в усіх населених пунктах України.

Міський голова зазначив, що згідно з бюджетним кодексом України, муніципалітет може компенсувати вартість проїзду лише у межах територіальної громади. 

"Можуть виникати ситуації, коли права на пільговий проїзд в громадському транспорті для тих громадян, які не зареєстровані в громадах, на території яких вони користуються громадським транспортом, обмежуються через відсутність потрібних коштів в місцевих бюджетах", — підкреслив столичний мер.

Які зміні у закон про пільговий проїзд пропонує Віталій Кличко: 

  • Монетизувати пільги: замість пільгового проїзду виплачувати окрему суму пільговим категоріям;
  • Передбачити в бюджетному законодавстві субвенції органам місцевого самоврядування на компенсацію витрат за пільговий проїзд.

Наразі безкоштовний (пільговий) проїзд у громадському транспорті передбачено для пенсіонерів, УБД, особам з інвалідністю внаслідок війни, особам з інвалідністю І та II груп, дітям з інвалідністю та іншим категоріям.

Нагадаємо, що петиція про проїзд в київському метро з собаками набрала необхідні голоси.

У Києві посилять перевірки на станціях метро: що відомо