McDonald's
Фото: unsplash.com

Компанія McDonald's заявила про рішення залишити російський ринок. Наразі триває процес продажу 850 ресторанів, у яких працює 62 000 осіб.

Про це повідомляє Associated Press.

Представники компанії заявили, що через війну та викликану нею гуманітарну кризу не вважають за доцільне зберігати свій бізнес у росії. Також вони сказали, що це не відповідає цінностям McDonald's.

У березні компанія оголосила, що тимчасово закриває свої ресторани у росії, але продовжить виплати співробітникам. Зараз американський гігант має намір продати усі 850 російських ресторанів. Представники компанії мають намір наполягати на тому, щоб новий господар найняв усіх працівників та платив їм до закриття угоди. При цьому потенційного покупця поки не визначено.

"У межах рішення McDonald's про вихід з російського ринку компанія має намір продати всі свої ресторани у росії місцевому покупцю, а також — ініціювати процес щодо позбавлення всіх цих ресторанів права на використання бренду. Це потягне за собою припинення використання назви, логотипу, торгових марок та меню McDonald's", — йдеться в заяві компанії.

Незабаром із ресторанів почнуть знімати вивіски з назвами, жовті арки літери "М" та інші елементи фірмового стилю McDonald's.

Сумні новини: коли запрацює McDonald's в Україні