Ракетні обстріли України

Вранці у понеділок, 31 жовтня, росія здійснила чергову ракетну атаку на Україні. Ворог знову атакував об'єкти критичної інфраструктури у різних регіонах.

Так, починаючи з восьмої ранку під ударами окупантів опинилися Київ та Київщина, Запоріжжя, Харківщина, Черкащина, Полтавщина, Миколаївщина, Вінниччина та інші регіони.

У Києві зранку було чутно звуки вибухів. Мер столиці Віталій Кличко повідомив про удари по об’єктах критичної інфраструктури, через які частина столиці опинилася без світла та води. Зараз енергетики працюють над відновленням електропостачання. Відомо, що було пошкоджено енергооб’єкт, який живить близько 350 тисяч квартир у столиці.

На Київщині були прильоти в одній з громад області, розповів голова обласної адміністрації Олексій Кулеба. Він закликав в жодному разі не фотографувати місце прильоту та роботу ППО.

Голова поліції Київщини Андрій Нєбитов розповів, що в одному із районів області ППО збила ворожі ракети. Однак внаслідок влучань інших ракет були пошкоджені будівлі та є потерпілі. На місці працюють рятувальники та поліція. 

По Запоріжжю ворог завдав ракетних ударів близько 8:00, повідомив Голова ОВА Олександр Старух. Попередньо, місто атакували ракетами, які запустили з літаків. В результаті прильотів були пошкоджені об'єкти критичної інфраструктури, тому в місті можливі перебої зі світлом. Інформації про постраждалих поки що немає.  

На Харківщині також приблизно о 8:00 під ракетними обстрілами опинилися Харків та Чугуївський район. Про це розповів голова очільник ОВА Олег Синєгубов. За попередніми даними, область атакували ракетами комплексу С-300, які запустили з російського Бєлгорода. Пошкодження зазнали об'єкти критичної інфраструктури, через що можливі перебої зі світлом. Даних про постраждалих поки немає.

На Вінниччині збита російська ракета впала на цивільні об’єкти, повідомив голова ОВА Сергій Борзов. Загиблих і поранених немає, однак є руйнування. Загалом частину ракет вдалося збити ППО, однак частина все ж влучила у ціль. Також через масовані обстріли критичної інфраструктури в області запровадили екстрені відключення електроенергії. 

На Черкащині ворог атакував один із об’єктів критичної інфраструктури, у зв'язку з цим, частину області було знеструмлено. Про це розповів очільник ОВА Ігор Табурець.

На Миколаївщині частина ракет пройшла на північний захід від Миколаєва, а ще частина залетіли на територію області з півдня, розповів голова ОВА Віталій Кім. 

"Одна (лише) з ракет рф має критичне і логічне мислення. Зваживши всі аргументи і вирішивши не вчиняти військовий злочин, ракета вирішила повернутися до "рідної гавані", — додав він.

На Хмельниччині уламки російських ракет упали на території області, в наслідок чого є руйнування цивільного об’єкту. Про це повідомив голова ОВА Сергій Гамалій. За попередньою інформацією, потерпілих нема.

На Кіровоградщині російські ракети поцілили в один з енергетичних об’єктів в районі Світловодська, написав очільник ОВА Андрій Райкович. Триває ліквідація наслідків пожежі. За попередніми даними, жертв немає.

В Чернівецькій області також є пошкодження критичної інфраструктури внаслідок ракетного обстрілу, написав голова ОВА Руслан Запаранюк. 

Загалом за ранок ЗСУ збили 44 із понад 50 випущених по Україні російських ракет, повідомили у Повітряних силах ЗСУ. Окупанти випустили понад 50 ракет Х-101/Х-555 з літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95/Ту-160 з півночі Каспійського моря та з району Волгодонська (Ростовська область). 

У Києві та області підтвердили ракетні влучання