Марк Цукерберг звільнив 11 тисяч працівників з компанії Meta

Власник компанії Meta Марк Цукерберг у своїй заяві повідомив про скорочення 11 тисяч працівників у корпорації Meta, а саме у WhatsApp, Facebook та Instagram. До цього загалом там працювали 87 тисяч людей по всьому світу. 

Сьогодні я хочу поділитися деякими із найскладніших змін, які ми робили за всю історію Meta. Я вирішив скоротити чисельність нашої команди приблизно на 13% і звільнити більше ніж 11 тисяч наших талановитих співробітників.

Він пояснив своє рішення тим, що компанія зіштовхнулася з "макроекономічним спадом" й конкуренція на ринку посилилася. Таким чином доходи Meta стали набагато нижчими. 

Керівництво Meta намагалося запобігти звільненню працівників, тому зменшило бюджети й розміри винагород, але це не покращило ситуацію. У наступному році компанія найматиме менше людей на роботу.

Звільненим виплатять зарплату за 16 тижнів та ще за два тижні за кожний рік роботи, покриють страхування протягом пів року, а також допоможуть із працевлаштуванням на інших місцях.

Нагадаємо, в іншій технологічній компанії-гіганті Twitter за день звільнили половину персоналу. Під скорочення потрапили інженери, комунікаційники та команди з керування контенту.

Meta виділить 1,5 мільйона доларів на рекламні кампанії для українських підприємців