Віталій Кличко
Скріншот відео Віталія Кличка

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що всі столичні пункти обігріву, заявлені столичною владою, працюють. Також він закликав "не маніпулювати цією темою".

За словами мера, у Києві облаштовані та працюють понад 430 пунктів обігріву, куди після останньої масованої ракетної атаки загалом звернулися 3700 киян. Адреси цих пунктів можна знайти за посиланням

"У період похолодань пункти виконують свою основну функцію — обігрів людей у випадку тимчасового припинення теплопостачання в їхні будинки. І ми готуємо на випадок надзвичайної ситуації оперативно розгорнути ще понад 100 пунктів", — каже Кличко.

Він додав, що до роботи пунктів залучили понад 1000 людей. Основна частина з них — працівники закладів освіти, на базі яких і розгорнули більшість пунктів обігріву. Також Кличко каже, що місто забезпечило понад 400 генераторів, а ще близько 100 надали волонтери та благодійні організації. Тому деякі пункти мають по два генератори. Крім того, в них має бути запас питної води, чай, печиво, автономні пристрої для обігріву приміщень.

Частину пунктів мають обігрівати централізовано — для цього котельні поруч оснастили потужними генераторами. Також незабаром Київ отримає 12 пересувних модульних котелень, яки замовили спеціально під пункти обігріву.

Крім того, Кличко поскаржився на маніпуляції щодо роботи пунктів обігріву та "політичні танці" з цього приводу. За його словами, столична влада робить "все, що може" для життєзабезпечення міста.

Днями президент Володимир Зеленський дорікнув владі Києва через незадовільну роботу з відкриття "Пунктів незламності". За його словами, у столиці є багато скарг на роботу цих пунктів.

"Фактично нормально забезпечені лише пункти, які розгорнуті на базі ДСНС та на столичному вокзалі. А над іншими пунктами ще, м’яко кажучи, потрібно працювати. Прошу, зверніть увагу, кияни потребують більшого захисту", — заявив голова держави.

У соцмережах кияни і дісно скаржаться на те, що у "Пунктах незламності" подекуди немає світла, тепла та інтернету, наявність яких була заявлена. А деякі пункти взагалі не працюють.

Варто зазначити, що більшість скарг, як і слова Зеленського, стосуються саме "Пунктів незламності", тоді як Кличко у своїй заяві говорить про пункти обігріву. 

Нагадаємо, на цьому тижні по всій Україні почали встановлювати "Пункти незламності". Це — місця, де під час блекауту має бути світло, тепло, інтернет та мобільний зв'язок. Загалом по всій країні вже розгорнули понад 4000 таких пунктів.

У Солом'янському районі волонтери створили свій "Пункт незламності"