Реакція українців на пісню Макса Коржа
Фото: instagram.com/maxkorzhmus/

Білоруський репер Макс Корж випустив пісню на підтримку України — через три місяці після початку повномасштабного вторгнення рф. Новий трек викликав неоднозначну реакцію слухачів — розповідаємо, як відреагували українці. 

Реліз нової пісні музикант ніяк не прокоментував. Трек просто випустили на музичних платформах та у соцмережах. У тексті виконавець розповідає про війну в Україні, обман з "дружбою народів" і про те, що "правий той, хто захищає свій дім". Водночас, у пісні немає жодної згадки про росію чи білорусь.

Зазначимо, що 24 лютого артист також відреагував на російське вторгнення в Україну. Жодних згадок про рф чи білорусь тоді також не було. 

"Засуджую вторгнення і бомбардування суверенної держави. Це війна, яка змінить життя кожного назавжди, неважливо, де ти живеш. Все те звичне, що ми вже перестали цінувати, стане для нас лише спогадами. Тому ніколи не пізно, якщо мільйони не хочуть війни. Мир Україні!", — написав Корж 24 лютого у своєму Instagram.

Реакція слухачів на пісню Макса Коржа про війну в Україні

Слухачі неоднозначно відреагували на новий трек білоруського репера. Хтось подякував артисту за таку "позицію" і "сміливість". Водночас деякі українці розкритикували Коржа за те, що він не називає країну-агресора у цій війні.

Окрім того, український активіст Сергій Стерненко зауважив, що станом на 5 червня на сайті Макса Коржа були розміщені анонси концертів у Єкатеринбурзі, Новосибірську та Санкт-Петербурзі. Вартість квитків — від 2 000 до 12 000 рублів (приблизно від 1 000 до 5 500 грн). 

Утім, уже 6 червня артист написав у сторіз на своїй сторінці в Instagram, що концертів цього року не буде. 

"Як ви вже здогадалися, в цьому році у наших країнах концертів не буде. Не можу я співати про життя в кайф, коли кожен день ці життя відбираються", — написав він. 

Макс Корж скасував концерти на 2022 рік

Слухай нове: Макс Корж випустив пісню на підтримку України