Майже 27 тисяч містян розповіли про свій ментальний стан у "Києві Цифровому": висновки опитування

У жовтні цього року 26 473 містян взяли участь в опитуванні щодо ментального здоров’я в "Києві Цифровому", повідомляють у КМДА

Згідно з висновками нового опитування та попереднього, яке відбулося у квітні, показник самотності серед респондентів залишається стабільним – 18%. Так, майже кожен п’ятий киянин чи киянка відчувають самотність. 

Навесні киянам найбільш допомагали долати стрес робота та побут – 29%, а також фізична активність – 23%. Водночас у жовтні динаміка не змінилася – містяни так само знаходять найбільшу розраду в роботі – 25%.

"Результати опитувань, які ми проводимо, показують, що культура звернення до психологів досі не сформована. Натомість найчастіше кияни обирають для зниження стресу занурення в роботу. Звернення до психологів критично низькі як у квітні, так і в жовтні – 2% та 3% відповідно", – заначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

За її словами, місто проведе стратегічну сесію з питань розбудови ментального здоров'я у Києві, на якій збираються "напрацювати спільні рішення для розбудови комплексної системи".

До заходу запрошують долучитися фахівців галузі, а саме психологів, психотерапевтів, експертів з ментального здоров’я. Це можна зробити заповнивши спеціальну форму

Нагадаємо, в Україні з'явилася гаряча лінія психологічної підтримки для чоловіків. 

Осіння депресія існує? Чи це хандра? А, може, меланхолія? Відповідає психологиня