Майструймо гучну культуру: премія Jager Music Awards знову обере найкращих музикантів незалежної сцени

Jager Music Awards — перша премія української незалежної музики, яка підтримує розвиток альтернативної сцени з 2018 року. 

У різні роки за підтримки бренду Jägermeister переможцями премії ставали DakhaBrakha, ONUKA, ВГНВЖ, Katya Chilly, Cape Cod, YUKO, Паліндром та інші яскраві представники альтернативної української сцени. Майструймо гучну культуру: премія Jager Music Awards знову обере найкращих музикантів незалежної сцениУ 2023 році організатори премії не проводили традиційний відбір конкурсантів та церемонію нагородження, а замість цього у рамках ініціативи #SupportUkrainianCreators підтримали 56 українських майстрів і креативників мінігрантами на загальну суму 840 000 гривень. 

У 2024 попри всі ризики й виклики війни Jager Music Awards повертається в Україну в оригінальному форматі великої музичної премії. 

Цьогорічний слоган премії: “Майструймо гучну культуру”, який є своєрідним закликом продовжувати створювати нову українську музику, попри всі складнощі, з якими ми стикаємось. Ба більше, слоган є нагадуванням про те, що наша музика завжди існувала і знаходила відображення в історії.

“Повномасштабна війна дуже сильно вдарила по музичній індустрії. Чимало концертних майданчиків призупинили свою діяльність, майже немає фестивалів та концертних турів. Це ускладнило можливість українських артистів, особливо молодих, бути поміченими та почутими. Саме тому головна мета цьогорічної премії — підтримати інформаційно та фінансово молодих виконавців та показати, що незважаючи ні на що, ми продовжуємо разом творити новітню українську культуру”, каже директорка з розвитку партнерських брендів компанії Bayadera Group, офіційного представника Jägermeister в Україні, Оксана Сахно.

Цього тижня музична рада Jager Music Awards вже почала формувати лонг-лист номінантів у 8 категоріях: “Артист року”, “Трек року”, “Відео року”, “Колаба року”, “Явище року”, “Лейбл року”, “Майданчик року” та “Журналіст року”. 

Переможців визначатиме аудиторія та професійне журі, у складі якого Євген Філатов, Валерія Чачибая, Віра Логданіді, Максим Сердюк, Богдан Заєць, Денніс Аду, Дмитро Зезюлін, Євген Горбан та інші інсайдери української музичної індустрії. Повний список експертів опубліковано на сайті премії.Майструймо гучну культуру: премія Jager Music Awards знову обере найкращих музикантів незалежної сцениКрім того, задля підтримки та популяризації української культури у 2024 році на Jager Music Awards буде нагороджено переможців у спеціальній номінації “Майстерність року” за найкращу авторську версію відомої української пісні.

“Ми бачимо велику зацікавленість молодих артистів до української музичної спадщини. Хтось занурюється в дослідження обрядової пісні, хтось відкриває для себе український фанк 1970-х або переосмислює хіти 1990-х. Завдяки аранжуванню чи авторському виконанню старі композиції отримують нове звучання, повертаються в плейлисти молоді й цього року ми хочемо відзначити музикантів, які зробили найцікавіші cover-версії відомих українських пісень. Окрім нового звучання композиція має містити впізнавані елементи оригінального твору. Це може бути рок-версія народної пісні або реп на вірш Семенка. Жодних обмежень по стилях немає”, каже проєктний менеджер Jager Music Awards, Євгенія Стрижевська.

Центральною подією Jager Music Awards 2024 традиційно стане відзначення молодих музикантів у номінації Young Blood. На офіційному сайті премії jagermusicawards.com.ua можна слідкувати за всіма номінаціями та етапами відбору.Майструймо гучну культуру: премія Jager Music Awards знову обере найкращих музикантів незалежної сцениФінал і вручення Jager Music Awards відбудеться 28 березня на спеціальній вечірці-церемонії. Переможці отримають грошові призи у розмірі від 15 000 до 50 000 гривень, які вони зможуть витратити на розвиток своєї професійної музичної кар’єри або віддати на благодійність.

Загальна сума фонду Jager Music Award 2024 на підтримку української музичної індустрії складає 1 400 000 гривень. 

“Наш Київ” також писав, що Джамала з кримськотатарським альбомом Qirim потрапила у лонглист премії “Ґреммі”.

Jamala, ONUKA, KOLA: названі переможці музичної нагороди від Megogo