Майстерні київських художників БЖ-АРТ можуть відключити від електроенергії

У Києві можуть відключити від електроенергії майстерні київських художників "БЖ-АРТ". Про це повідомив митець Павло Бевза на сторінці у Facebook.

Керівництво НАОМА планує повністю відключити від електропостачання майстерні спільноти художників, які працюють там 30 років.

Митці звернулись в Мінкульт з проханням не затверджувати відповідне рішення. Члени спільноти просять т.в.о. міністра культури Ростислава Карандєєва зберегти можливість працювати  у приміщеннях заради реалізації майбутніх мистецьких проєктів.

Майстерні київських художників "БЖ-АРТ" можуть відключити від електроенергіїМайстерні київських художників "БЖ-АРТ" можуть відключити від електроенергіїВони сподіваються, що це "прикре непорозуміння, яке буде швидко вирішено без руйнівних наслідків". Під зверненням свої підписи поставили понад 70 митців.

Об'єднання художників "БЖ-АРТ" започатковано у 1993 році, самі майстерні працюють на базі ДП "Творчо-виробничий та навчально-дослідний центр розвитку сучасного мистецтва". Організація багато разів посідала перше місце як "Найкраще творче об'єднання України".

Раніше ми писали, що з однієї з найстаріших аптек Києва може зникнути унікальний інтер'єр, оскільки власник планує зробити у приміщенні сучасний ремонт.

Що буде з інтернетом взимку: чи підготувалися оператори до відключень