Мадонна створила NFT-відео: гроші від продажу підуть українським дітям

Американська співачка Мадонна спільно з відомим NFT митцем beeple створила NFT триптих. Гроші від його продажу підуть на допомогу українським дітям, що постраждали від війни.

Проєкт називається "Матір творіння" (Mother of Creation). Це — коротке відео із NFT-зображенням Мадонни, яке виставили на продаж на аукціон SuperRare. Зібрані кошти віддатуть трьом благодійним організаціям.

Саме відео можна подивитись за посиланням. Попереджаємо, що воно містить дуже відверті зображення оголеного жіночого тіла.

Серед організація, які отримають кошти від продажу NFT-відео, — українська організація "Голоси дітей" (Voices of Children, що надає психологічну та психосоціальну підтримку дітям, які постраждали від війни. Інші дві організації, яким передадуть кошти — City of Joy Foundation (Конго) та Black Mama’s Bail Out (США). 

Аукціон триватиме два дні. Платформа MoonPay, яка збиратиме кошти від учасників, додатково виділить по 100 тисяч доларів кожній з трьох організацій.

Співзасновник "Голосів дітей" Азад Сафаров подякував Мадонні за підтримку та визнання роботи фонду.  Він також виразив вдячність, що співачка привертає увагу до травм дітей війни в Україні та до наслідків російської агресії.

"Я не можу вам розповісти, як багато я плакала, думаючи про жінок і дітей в Україні, які розділені один від одного, які відірвані від батьків, від братів. Я не можу собі уявити втрату дитини чи бути відірваною від них. А українці втратили своїх родичів, втратили домівки, вони живуть на кордоні. Тому для мене було важливо вибрати організацію, яка могла б ефективно допомогти цим людям", — цитує Сафаров Мадонну.

Астронавт NASA створив власний NFT та зібрав півмільйона доларів для України