ЛУН запустив проєкт для відбудови будинків в Ірпені, Гостомелі та Бучі
Фото: misto.lun.ua/homesofwar

Проєкт ЛУН Місто запустив благодійну ініціативу "Будинки війни", де можна допомогти мешканцям Ірпеня, Бучі та Гостомеля зібрати кошти на відбудову пошкоджених будинків.

74% новобудов Бучі, Гостомеля та Ірпеня були пошкоджені внаслідок російської агресії. 

Такий проєкт був створений для того, щоб люди дізналися про історію цих зруйнованих будинків та допомогли відбудувати їх, зробивши донат. 

Мешканці таких будинків наголошують, що капітальний ремонт потрібен саме зараз, оскільки з часом їх буде неможливо відновити. 

"Якщо до зими ми не зробимо дах, то ті 130 сімей, які жили до війни в нашому будинку, доведеться розселити", — пояснює мешканець та голова ОСББ ЖК MunHausen Анатолій Лютко, в оселі якого немає даху.

 ЖК MunHausen в Ірпені

Таких історій багато. Бо через російське вторгнення 15 300 багатоповерхівок зруйновано в Україні. Мешканці постраждалих будинків намагаються розв'язати проблему до холодів.

На ремонт вікон та дверей мешканці вже зібрали гроші, але на капітальний ремонт їм не вистачає коштів. На сайті ініціативи від ЛУН Місто розміщені історії будинків, які розповідають самі мешканці та карта пошкоджень Київщини. Під кожною історією ви знайдете реквізити для допомоги конкретному будинку. 

Благодійний проєкт "Будинки війни""1 300 000 грн для того, щоб відбудувати наш дах, стіни, вентиляційні канали. Це те, з чим ми можемо зустріти зиму. Те, що врятує будинок!, — каже мешканець ЖК на Мечникова Олександр Лозюк.  Він наголошує, що у будинку повністю згорів дах та п'ятий поверх, деякі квартири та балкони. Проте шанс врятувати будинок є.

Благодійний проєкт "Будинки війни"Домомогти мешканцям відбудувати їх помешкання можна за посиланням. 

Раніше ми писали, що сервіс ЛУН створив онлайн-карту, на якій можна побачити новобудови Бучі, Гостомеля та Ірпеня, які зазнали пошкоджень, а також темпи їх відновлення. 

ЛУН Місто запустив інтерактивну карту з результатами ЗНО