Левам у Київському зоопарку виповнилось 15 років
Фото - Київський зоопарк

Сьогодні, 25 січня, левиному прайду у Київському зоопарку виповнилось 15 років. 

Про це повідомили у соцмережах зоопарку. 

Четверо левенят приїхали до зоопарку 2009 року. Ось вже 15 років Геркулес, Христина, Вілія і Даша живуть однією родиною. 

Левам у київському зоопарку виповнилось 15 років

У зоопарку розповідають, що раціон левів складається з яловичини, кролятини та індичатини. За день один лев може з’їсти до 7 кг м’яса. А в якості вітамінів вони полюбляють посмакувати молодими пагонами злакових культур.

Левам у київському зоопарку виповнилось 15 років

"Для комфортного проживання левам створено умови, наближені до природних: тінисті дерева, густі чагарники, відкриті піщані та трав’яні галявини. Для лев’ячих розваг — кам’яні насипи, повалені стовбури дерев, різнорівневі платформи та кігтеточки. Оскільки леви, як усі котики, до 20 годин на добу проводять у сні — то для відпочинку у прохолодний сезон по всій фазенді розкладено зручні дерев’яни настили та сіновали. А у літню спеку леви відпочивають на шовковистій травичці, насолоджуючись штучним водяним туманом та журчанням питного фонтанчику", — поділились у зоопарку. 

Взимку левам не холодно, адже вони встигли адаптуватись до європейського холоду. Леви наростили підшерсток, тому можуть лежать на снігу та витримувати морози до -10 градусів. 

"Тож наші великі котики завжди охоче виходять на недовгі зимові вуличні прогулянки і почуваються при цьому цілком комфортно", — пише у соцмережах КиївЗоо. 

Левам у київському зоопарку виповнилось 15 років

З нагоди ювілею левам влаштували частування їхнею улюбленою їжею — м'ясом. Побачити як левам ще раз роздаватимуть подарунки можна і у вихідні: в суботу, 27 січня, та у неділю, 28 січня, о 12:00. 

Левам у київському зоопарку виповнилось 15 років

Лев є одним із символів Київського зоопарку. Не випадково відвідувачів на вході зустрічає скульптурна композиція "Леви" київського скульптора Юрія Рубана.

"Три тисячі років тому леви жили у нашій кліматичній зоні —  на території України, у Північному Причорномор’ї. Леви —  другий за величиною вид родини котячих після тигрів. Самці добре впізнавані за гривою, мають вагу від ста п’ятдесяти до двохсот п’ятдесяти кілограмів; натомість самиці важать від ста двадцяти до ста п’ятдесяти кг", — розповідають у зоопарку. 

Як допомогти безпритульним тваринам під час морозів: 5 основних порад